Telephone 

Ενημέρωση:

Ανοίγουμε την Δευτέρα 11 Μαΐου με όλα τα μέτρα προστασίας για τους πελάτες μας και το προσωπικό μας!

Top Menu

Celestron NexStar 130 SLT - Κατοπτρικό Τηλεσκόπιο

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): CE31145

649.00

Η δημοτικότητα του μοντέλου μας NexStar 114 μας ενέπνευσε να περάσουμε σε μεγαλύτερο μοντέλο! Παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια το NexStar 130 SLT. Το NexStar 130 SLT έχει 30 τοις εκατό μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα από το τηλεσκόπιο των 114 mm.
 
Περιγραφή
 
 
Celestron NexStar 130 SLT
 
 
 
Η δημοτικότητα του μοντέλου NexStar 114 μας ενέπνευσε να περάσουμε σε μεγαλύτερο μοντέλο! Παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια το NexStar 130 SLT. Το NexStar 130 SLT έχει 30 τοις εκατό μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα από το τηλεσκόπιο των 114 mm.
Φυσικά το 130 SLT, όπως και τα άλλα μοντέλα της σειράς SLT, έρχεται με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ψηφιακό χειριστήριο. Το ψηφιακό χειριστήριο σας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσετε σε οποιοδήποτε από τα 4.000+ αντικείμενα που περιέχει, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 600 γαλαξίες, 300 σμήνη και δεκάδες πανέμορφοι διπλοί αστέρες. Με τον ήδη συναρμολογημένο, ρυθμιζόμενο ατσάλινο τρίποδα, το NexStar 130 SLT στήνεται και είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε λίγα λεπτά. Η νέα τεχνολογία ευθυγράμμισης SkyAlign και ο περιλαμβανόμενος ερευνητής Star Pointer με κόκκινο LED κάνουν την ευθυγράμμιση παιχνιδάκι.
Δείτε τις λεπτομέρειες της σεληνιακής επιφάνειας, τους δακτυλίους του Κρόνου, τους πολικούς σκούφους του Άρη, τις νεφικές ζώνες στο Δία ή μερικά από τα αντικείμενα Messier, όπως το σφαιρωτό σμήνος στον Ηρακλή (Μ31) ή το Νεφέλωμα του Ωρίωνα (Μ42). Αρχίστε να εξερευνάτε μερικά από τα πιο αμυδρά αντικείμενα του Messier χρησιμοποιώντας την πρόσθετη φωτοσυλλεκτική ικανότητα του πρωτεύοντος κατόπτρου του 130 SLT.
Χάρη στη σχεδίαση τύπου Νεύτωνα, το κάτοπτρο δίνει εικόνα πλήρως χρωματικά διορθωμένη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αστρονομική χρήση.
 
 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 
Η δημοφιλής σειρά NexStar
 
Σχεδιασμένα ως προσιτά αυτοματοποιημένα τηλεσκόπια GoTo εισαγωγικού έως μεσαίου επιπέδου, τα τηλεσκόπια NexStar SLT (Star Locating Telescopes), διοπτρικά και κατοπτρικά, είναι διαθέσιμα στα πιο δημοφιλή μεγέθη και εφοδιασμένα με ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδίασης. Με προ-συναρμολογημένo, ρυθμιζόμενo τρίποδα από ανοξείδωτο ατσάλι και πιρούνες και σωλήνες ταχείας απελευθέρωσης, τα τηλεσκόπια NexStar SLT μπορούν να στηθούν μέσα σε λίγα λεπτά – χωρίς καν εργαλεία! Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης, την Αφροδίτη και τις φάσεις της, τον Άρη ως πορτοκαλί δίσκο, το Δία και τους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του, τον Κρόνο και τους δακτυλίους του ευδιάκριτους και πολλά άλλα! Τα περισσότερα NexStar SLT (κυρίως τα διοπτρικά) μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διόπτρες παρακολούθησης επίγειων θεμάτων.
 
 
 
Έξυπνη σχεδίαση
 
Με τροφοδοσία από 8 μπαταρίες ΑΑ (δεν περιλαμβάνονται) ή από ένα προαιρετικό αντάπτορα τροφοδοσίας ρεύματος 12V, αυτά τα NexStar GoTo λατρεύουν τα ταξίδια. Το ενσωματωμένο διαμέρισμα των μπαταριών τροφοδοτεί με ρεύμα τα υψηλής ακριβείας σερβομοτέρ εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία με ελάχιστους κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει τα προβλήματα περιτύλιξης των καλωδίων που εμφανίζονται όταν γίνεται χρήση εξωτερικών κουτιών μπαταριών. Με το εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριο του NexStar ο χρήστης είναι ελεύθερος να βγάλει το χειριστήριο από τη θήκη του, για να το χρησιμοποιήσει από απόσταση, ή να το αφήσει στη θέση του, ώστε να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Με το άγγιγμα ενός κουμπιού μπορείτε να επιλέξετε από τον κατάλογο των 4.000 και πλέον αντικειμένων, να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής, να δείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με ένα αντικείμενο ή απλά να μάθετε αν ένα ορισμένο αντικείμενο είναι ορατό στον ουρανό.
 
 
Eυθυγράμμιση με τεχνολογία SkyAlign
 
 
Με τη μέθοδο ευθυγράμμισης SkyΑlign η χρήση του ρομποτικού τηλεσκοπίου είναι γρηγορότερη και ευκολότερη.
Απλώς στρέφετε το τηλεσκόπιο προς τρία λαμπρά αντικείμενα του ουρανού και το τηλεσκόπιο θα σας πει ποια είναι τα αντικείμενα αυτά. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα ονόματα των αστεριών – μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και πλανήτες ή τη Σελήνη! Η SkyAlign είναι η ευκολότερη μέθοδος για να ευθυγραμμίσουμε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο. Είναι η πλέον κατάλληλη για τους αρχάριους, ενώ παρέχει την άνεση και την ακρίβεια που απαιτούν οι πιο προχωρημένοι χρήστες.
 
 
 
 Η σειρά περιλαμβάνει και τα μοντέλα 60SLT, 80SLT, 102SLT και 114SLT
 
 
 
 
Σελήνη. Φωτογραφία τραβηγμένη με τηλεσκόπιο Nexstar 130SLT Celestron.
 
 
 
 
...Έτη φωτός μπροστά!
 
Χαρακτηριστικά Προϊόντος
Καθ.Βάρος (γρ.)8000
Οπτικός ΣχεδιασμόςΚατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο)
Διάμετρος (mm)130
Εστιακή Απόσταση - F (mm)650
Εστιακός Λόγος (f/)5
ΣτήριξηΑλταζιμουθιακή Ρομποτική GoTo
ΕρευνητήςΚόκκινης Κουκίδας (Star Pointer)
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x)306
Προσοφθάλμιο9mm (72x) & 25mm (26x), Ø31,8mm
Επιπλέον Πληροφορίες
Χαρτοκιβώτιο 11100 x 520 x 280 mm (15 Kg )
GPS: Προαιρετικό αξεσουάρ CN-16 GPS
Βάση δεδομένων: 4.000+ αντικείμενα
Διακριτική Ικανότητα (RESOLUTION): 1,06 arcseconds
Διαχωριστική Ικανότητα (RESOLVING POWER):0,89 arcseconds
Φωτογραφική Ανάλυση: 400 γραμμές/mm
Φωτοσυλλεκτική Ικανότητα: 345x
Γωνιακό Οπτικό πεδίο: 1,7°
Γραμμικό Οπτικό Πεδίο (στα 1.000 m): 27 m
Οπτικές Επιστρώσεις: Αλουμίνιο
Παρεμπόδιση από δευτερεύον κάτοπτρο: 43 mm
Παρεμπόδιση από δευτερεύον κάτοπτρο σε επιφάνεια: 11%
Παρεμπόδιση από δευτερεύον κάτοπτρο σε διάμετρο: 33%
Ταχύτητες  Περιστροφής: Εννέα ταχύτητες περιστροφής: 4°/sec, 2°/sec, 1°/sec, 0,5°/sec, 32x, 16x, 8x, 4x, 2x
Ταχύτητες Παρακολούθησης: Αστρική, Ηλιακή και Σεληνιακή
Τύποι Παρακολούθησης: Αλταζιμουθιακή, Βόρεια Ισημερινή και Νότια Ισημερινή
Διαδικασίες Ευθυγράμμισης: SkyAlign, Αυτόματη 2 αστέρων, 1 αστέρα, 2 αστέρων, Ηλιακού Συστήματος
Αυτοματοποίηση
 
Δοκιμασμένη τεχνολογία ψηφιακού ελέγχου NexStar
Η βάση δεδομένων επιτρέπει στο τηλεσκόπιο να εντοπίσει περισσότερα από 4.000 ουράνια αντικείμενα
Το SkyAlign επιτρέπει την ευθυγράμμιση σε οποιαδήποτε τρία λαμπρά ουράνια αντικείμενα, κάνοντας τη διαδικασία της ευθυγράμμισης γρήγορη και εύκολη
Δυνατότητα αναβάθμισης (flash) του λογισμικού του χειριστηρίου και των μοτέρ
Εσωτερικό διαμέρισμα μπαταρίας, για την αποτροπή μπερδέματος του καλωδίου κατά τη διάρκεια της χρήσης
Βοηθητική θύρα για πρόσθετα αξεσουάρ, όπως το αξεσουάρ GPS
Συμβατότητα με το προαιρετικό λογισμικό ελέγχου του τηλεσκοπίου NexRemote, για προχωρημένο έλεγχο του τηλεσκοπίου σας μέσω υπολογιστή
Ευθυγράμμιση για τον ακριβή εντοπισμό των αντικειμένων
Στιβαρό τρίποδο από ανοξείδωτο ατσάλι με δίσκο για αξεσουάρ
Ψηφιακό τηλεχειριστήριο fully computerized / flash upgradable
Τα CD-ROM NexStar Observers List & "The Sky", με αστρονομικό λογισμικό, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικές πληροφορίες σχετικά με τον ουρανό καθώς και εκτυπώσιμους χάρτες
To λογισμικό ελέγχου τηλεσκοπίου NSOL, για στοιχειώδη έλεγχο του τηλεσκοπίου σας μέσω υπολογιστή (με το προαιρετικό καλώδιο RS-232)
Επιπλέον:
Αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά
Εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών
Συσκευασία δώρου

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα .

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα .

Φόρτωση ...