Telephone 

 

Nikon D500 Body

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): VBA480AE

1,727.00

Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ισχύς κορυφαίου μοντέλου—ευελιξία DX. Διευρύνετε τα όρια με την D500.

Ως μικρότερη εκδοχή της D5, του κορυφαίου μοντέλου της Nikon στο φορμά FX, η D500 εξασφαλίζει μοναδική δύναμη και ακρίβεια. Το σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς με 153 σημεία της Nikon εξασφαλίζει εντυπωσιακά ευρεία κάλυψη. Οι νέοι αισθητήρες εικόνας και μέτρησης αποδίδουν εντυπωσιακή ακρίβεια στην αναγνώριση θεμάτων και στις λεπτομέρειες. Μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψεις σε ταχύτητες έως 10 fps, ενώ η προσωρινή εσωτερική μνήμη υψηλής απόδοσης δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης έως και 200 φωτογραφιών NEF (RAW) σε μία ριπή υψηλής ταχύτητας. Αυτός ο συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα λήψης με μέγιστη ποιότητα εικόνας για 20 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, για video που κόβουν την ανάσα, η λειτουργία D-Movie δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εγγραφής video ποιότητας 4K/UHD στη φωτογραφική μηχανή, με διάρκεια έως 29 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

 

ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΑΠΌΔΟΣΗ AF: ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΑΚΡΊΒΕΙΑ

Εξοπλισμένη με το ίδιο σύστημα AF με αυτό της D5, του κορυφαίου μοντέλου με φορμά FX της Nikon, η D500 εξασφαλίζει δυνατότητες εστίασης με απόλυτη ακρίβεια, ακόμη και σε σχεδόν σκοτάδι. Με 153 σημεία εστίασης και 99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type), αυτό το ασύλληπτο σύστημα AF έχει ανεπανάληπτη απόδοση με κάλυψη για σχεδόν το συνολικό πλάτος κάδρου του σκοπεύτρου. Η ευαισθησία αυτόματης εστίασης μέχρι και τα -4 EV στο κεντρικό σημείο και -3 EV (ISO 100, 20 ºC/68 ºF) σε όλα τα άλλα σημεία, εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η παρακολούθηση μικρών θεμάτων που κινούνται γρήγορα μπορεί να γίνει πλέον με ένα νέο επίπεδο ακρίβειας και εντοπίζονται εύκολα τα θέματα που βρίσκονται στο άκρο του κάδρου. Στη ρύθμιση «Συνεχής AF», το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί σε όλες τις ρυθμίσεις κάλυψης 153, 72 ή 25 σημείων. Και τα 153 σημεία εστίασης είναι συμβατά με τους φακούς AF NIKKOR με ανοικτό διάφραγμα f/5,6 ή ταχύτερο ενώ τα 15 κεντρικά σημεία εστίασης συνεργάζονται με ταχύτητα ωφέλιμου διαφράγματος f/8.

 

ΔΙΕΥΡΎΝΕΤΕ ΤΑ ΌΡΙΑ: ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΉΣ ΣΗΜΑΣΊΑΣ

Η κορυφαία απόδοση της D500 αποτυπώνει εύκολα τις καθοριστικές στιγμές. Μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψεις με ταχύτητα έως 10 fps σε λειτουργία παρακολούθησης AE/AF ή σε λειτουργία λήψης με τον καθρέφτη πάνω. Η παρακολούθηση AF και η ορατότητα από το σκόπευτρο έχουν βελτιωθεί σε εξαιρετικό βαθμό κατά τις λήψεις σπορ ή στις λήψεις σε οποιεσδήποτε σκηνές όπου τα θέματα έχουν την τάση να αλλάζουν ξαφνικά κατεύθυνση. Χάρη στη νέα μονάδα AF ASIC, η λειτουργία AF επωφελείται μονίμως από τη μέγιστη υπολογιστική ισχύ της φωτογραφικής μηχανής. Οι ταχύτεροι σειριακοί μηχανισμοί κλείστρου και καθρέφτη μειώνουν σημαντικά τους χρόνους διακοπής προβολής στο σκόπευτρο στη διάρκεια των ριπών με μεγάλη ταχύτητα. Η προσωρινή εσωτερική μνήμη υψηλής απόδοσης της φωτογραφικής μηχανής δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης έως και 200 φωτογραφιών NEF (RAW) ή μεγάλων εικόνων JPEG σε μία ριπή. Οι δύο υποδοχές κάρτας (μία για κάρτες XQD και μία για κάρτες SD UHS II) ανταποκρίνονται εύκολα στις μοναδικές ταχύτητες λήψης της φωτογραφικής μηχανής και επίσης εξασφαλίζουν ότι η προσωρινή μνήμη αδειάζει αμέσως για την επόμενη ριπή. Χάρη στη νέα θύρα USB 3.0 μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων ενώ η ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής εξασφαλίζει γρήγορη μεταφορά εικόνων. Για όσους αναζητούν μια ακόμη πιο γρήγορη λύση μεταφοράς, η D500 είναι επίσης συμβατή με τον προαιρετικό πομπό WT-7A, με τον οποίο είναι δυνατή η αποστολή αρχείων σε διακομιστή FTP ή υπολογιστή με ταχύτητες που φτάνουν τα 866,7 Mbps.

 

ΠΕΤΎΧΕΤΕ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΗ ΛΉΨΗ ΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ: ΙΣΧΥΡΌΣ ΑΙΣΘΗΤΉΡΑΣ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΉΡΑΣ ΕΙΚΌΝΑΣ

Είτε φωτογραφίζετε μια λεοπάρδαλη που τρέχει, είτε μια συναρπαστική στιγμή σε ένα πρωτάθλημα extreme sport, με την D500, η λήψη είναι εγγυημένη. Και όχι μια οποιαδήποτε λήψη. Ο εντελώς νέος αισθητήρας εικόνας CMOS 20,9 MP με φορμά DX και ο αισθητήρας μέτρησης RGB 180K-pixel αποδίδουν εντυπωσιακή ακρίβεια στην αναγνώριση θεμάτων και τις λεπτομέρειες της εικόνας με ομαλές διαβαθμίσεις τόνων. Η D500 περιλαμβάνει επίσης οθόνη αφής LCD 8,0 cm (3.2 in.), 2.359k-dot με δυνατότητα κλίσης, χάρη στην οποία έχετε τη δυνατότητα λήψης από υψηλές ή χαμηλές γωνίες. Μπορείτε εύκολα να πραγματοποιείτε κύλιση και να επιλέγετε τις κύριες εικόνες καθώς και να εισαγάγετε απευθείας πληροφορίες όπως όνομα δημιουργού, τοποθεσία, δίκτυο, IPTC και στοιχεία copyright. Μπορείτε να τραβήξετε video σε λειτουργία Ζωντανής προβολής και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφής για να ορίσετε το σημείο εστίασης, να πατήσετε το κουμπί λήψης και να εξασφαλίσετε προεπιλεγμένα δεδομένα σημειακής ισορροπίας λευκού, με βάση την επιλεγμένη περιοχή εντός του κάδρου. Για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο, το Picture Control 2.0 διευκολύνει τον ορισμό παραμέτρων είτε πραγματοποιείτε λήψη φωτογραφιών, είτε video. Διευκολύνετε την επεξεργασία μετά τη λήψη έχοντας επιλέξει πριν τη ρύθμιση «Ισοβαρές» για μέγιστο δυναμικό εύρος και βελτιστοποιήστε την απόδοση των λεπτομερειών με τη ρύθμιση «Διαύγεια».

 

ΔΕΝ ΦΟΒΆΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΆΔΙ: ΠΕΤΎΧΕΤΕ ΛΉΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΒΛΈΠΟΥΝ

Οι δύσκολες συνθήκες φωτισμού δεν πτοούν την D500. Χάρη στο εξαιρετικά εκτενές εύρος ISO που διαθέτει, αυτή η φωτογραφική μηχανή ανοίγει νέες προοπτικές λήψης σε σκοτεινές συνθήκες και χειρίζεται εξαιρετικά καλά τα τονισμένα σημεία. Ο νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 της Nikon εξασφαλίζει μοναδικά υψηλή ποιότητα εικόνας στο σύνολο του τυπικού εύρους ISO από 100 έως 51200. Ο θόρυβος στη βέλτιστη ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά και ακόμη και οι κροπαρισμένες εικόνες που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές τιμές ISO διατηρούν την ποιότητά τους. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το εύρος ISO προς τα κάτω στο ισοδύναμο ISO 50 στη ρύθμιση Lo 1 ή στο απίστευτα υψηλό ισοδύναμο ISO 1640000 στη ρύθμιση Hi 5. Σε συνδυασμό με το σύστημα AF της φωτογραφικής μηχανής, το οποίο αποδίδει σε σχεδόν σκοτάδι (-4 EV στο κεντρικό σημείο), η ρύθμιση Hi 5 σάς δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε λήψεις σε συνθήκες που ενδεχομένως ούτε καν να επιχειρούσατε πριν. Αυτές οι απίστευτα υψηλές τιμές ISO που δίνουν τη δυνατότητα αποτύπωσης έγχρωμων εικόνων χωρίς φλας, είναι επίσης κατάλληλες για ειδική χρήση σε εφαρμογές παρακολούθησης ή ασφάλειας.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΑΠΌΔΟΣΗ 4K/UHD

Καθώς είναι η πρώτη D-SLR της Nikon με φορμά DX με δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ανάλυσης 4K/UHD στη φωτογραφική μηχανή, η D500 εξασφαλίζει ένα νέο επίπεδο ευελιξίας για τη δημιουργία video. Μπορείτε να τραβήξετε video 4K/UHD (3.840x2.160 pixel) διάρκειας έως 29 λεπτών και 59 δευτερολέπτων, σε 30p/25p/24p με εγγενές κροπάρισμα σε κάθε pixel, αποδίδοντας τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας. Κατά τη λήψη video Full HD (1080p), μπορείτε να επιλέξετε ταχύτητες καρέ 50p/60p σε πολλές μορφές κροπαρίσματος του αισθητήρα, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς κροπαρίσματος pixel Full HD. Το σύστημα ηλεκτρονικής απόσβεσης κραδασμών (e-VR) της Nikon μειώνει ουσιαστικά τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη video Full HD στο χέρι. Κατά τη λήψη video σε λειτουργία M, η ευαισθησία για όλες τις αναλύσεις video και τις λειτουργίες κροπαρίσματος μπορεί να οριστεί από το ISO 100 σε όλες τις τιμές έως και το Hi 5. Η ρύθμιση Αυτόματο ISO επιτρέπει επίσης τη χρήση τιμής ISO 200 έως Hi 5 και σας επιτρέπει να ορίσετε τις μέγιστες τιμές ISO που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η φωτογραφική μηχανή παρέχει καθαρή έξοδο HDMI: ακόμη και video 4K/UHD μπορούν να εγγραφούν στην κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής ή να εξαχθούν χωρίς συμπίεση στην έξοδο UHD με 8 bit 4:2:2 YCbCr. Η έξοδος HDMI είναι διαθέσιμη για όλες τις αναλύσεις video κατά την απομακρυσμένη λήψη. Τα άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει είναι ενσωματωμένος περιοδικός χρονοδιακόπτης και λειτουργία time-lapse ποιότητας 4K/UHD.

 

ΕΥΕΛΙΞΊΑ DX: ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΊΕΣ ΤΗΣ ΧΡΉΣΗΣ ΣΑΣ

Ως μικρότερη εκδοχή της D5, η D500 εξασφαλίζει αξιόπιστη απόδοση ακόμη και όταν τη χρησιμοποιείτε σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λήψης. Στο δυνατό μεταλλικό πλαίσιό της έχει στερεωθεί γερό κράμα μαγνησίου και εξαρτήματα από ίνες άνθρακα ώστε το σώμα της να είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Όλες οι συνδέσεις, τα κουμπιά και οι επιλογείς είναι πλήρως στεγανοποιημένα. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να εξασφαλίζετε τον μέγιστο αριθμό λήψεων έως την επόμενη φόρτιση της μπαταρίας. Το προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D17 υποστηρίζει τρεις διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας με μπαταρία και διευκολύνει το κράτημα της φωτογραφικής μηχανής κατά τις κατακόρυφες λήψεις. Και το κλείστρο υψηλής απόδοσης έχει δοκιμαστεί σε 200.000 κύκλους λειτουργίας.

 

ΦΑΚΟΊ NIKKOR: ΤΟ ΠΛΕΟΝΈΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΑΚΏΝ DX

Οι θρυλικοί φακοί NIKKOR της Nikon εξασφαλίζουν απαράμιλλη διαύγεια και ευελιξία. Η D500 είναι συμβατή με την πλήρη σειρά φακών DX NIKKOR ενώ ο παράγοντας κροπαρίσματος 1,5x του αισθητήρα DX της φωτογραφικής μηχανής, εξασφαλίζει την εικόνα τηλεφακού κατά τις λήψεις με φακούς FX. Συνδυάστε την D500 με το φακό AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR και η γωνία προβολής στη ρύθμιση τηλεφακού θα είναι ισοδύναμη με αυτή μιας D-SLR με φορμά FX όπου έχει τοποθετηθεί τηλεφακός 600 mm. Σε σύγκριση με το συνδυασμό πλήρους κάδρου, έτσι μειώνεται το βάρος και το μήκος του εξοπλισμού τηλεφακού σας περίπου στο μισό, ένα σημαντικό πλεονέκτημα εάν σας ενδιαφέρει να ταξιδεύετε χωρίς πολλές αποσκευές. Μπορείτε πλέον να μπείτε στην καρδιά της δράσης ή να εστιάσετε ακριβώς στην άκρη μιας δυσπρόσιτης φωλιάς πουλιού, χωρίς να σας δυσκολεύουν τα θέματα χειρισμού που προκύπτουν με τη χρήση επαγγελματικών κιτ μεγαλύτερου βάρους.

 

ΦΩΤΊΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΙΈΣ

Η μηχανή D500 είναι πλήρως συμβατή με το φημισμένο Σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting system)/iTTL της Nikon καθώς και το νέο σύστημα που παρέχει η Nikon για προηγμένο ασύρματο φωτισμό με χειρισμό μέσω ραδιοσυχνότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εύκολα με φλας Speedlight όπως το επαγγελματικό SB-910, το compact SB-700 ή το SB-5000, όπου χρησιμοποιείται τεχνολογία χειρισμού μέσω ραδιοσυχνότητας. Σε συνδυασμό με τον προαιρετικό πομποδέκτη WR-R10, η D500 μπορεί να ελέγχει και να ενεργοποιεί ασύρματα έως και έξι ομάδες μονάδων SB-5000 από κάποιο άλλο δωμάτιο, γύρω από γωνίες ή σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από έντονο ηλιακό φως.

 

ΔΙΑΤΗΡΉΣΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΜΗΧΑΝΉ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΣΤΙΣ ΈΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΉΣΗ SNAPBRIDGE

Η D500 είναι η πρώτη DSLR της Nikon με συμβατότητα SnapBridge. Αυτή η έξυπνη εφαρμογή της Nikon χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) για να διατηρεί μια μόνιμη σύνδεση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ της φωτογραφικής μηχανής κι ενός smartphone ή tablet. Μπορείτε να συγχρονίζετε αυτόματα τις λήψεις με την έξυπνη συσκευή σας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, χωρίς να αδειάζει η μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής. Οι εικόνες που συγχρονίζονται κατά τη λήψη αλλάζουν σε μέγεθος 1.920 x 1.080 pixel, το οποίο είναι ιδανικό για την αποθήκευση σε smartphone καθώς και σε κοινωνικά μέσα. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής από την έξυπνη συσκευή σας και να προσθέτετε εύκολα ετικέτες γεωγραφικών πληροφοριών στις φωτογραφίες σας. Παράλληλα, κατά τα ταξίδια σας, σε κάθε νέο μέρος, το SnapBridge ενημερώνει αυτόματα τη φωτογραφική μηχανή με την τοπική ώρα και την ώρα UTC (Συντονισμένη παγκόσμια ώρα) μέσω των πληροφοριών GPS της έξυπνης συσκευής σας. Εξασφαλίζετε φωτογραφίες με σωστή σειρά ημερομηνίας και ώρας, όσες ζώνες ώρας κι αν περάσετε. Ταυτόχρονα, χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα Near Field Communication (NFC) της D500, γίνεται εύκολα η πρώτη σύνδεση της φωτογραφικής με την έξυπνη συσκευή προκειμένου να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά το SnapBridge.

 

Τύπος

Μονοοπτική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή reflex

Μοντούρα φακού

Μοντούρα F της Nikon (με σύζευξη AF και επαφές AF)

Πραγματική γωνία προβολής

Φορμά DX της Nikon, εστιακή απόσταση σε φορμά 35 mm [135] ισοδύναμη με περίπου 1,5x συγκριτικά με τη γωνία προβολής των φακών με φορμά FX

Αισθητήρας εικόνας

DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm

Συνολικά pixel

21,51 εκατομμύρια

Σύστημα απομάκρυνσης σκόνης

Καθαρισμός αισθητήρα εικόνας, δεδομένα αναφοράς για απομάκρυνση σκόνης από τη φωτογραφία (απαιτείται το λογισμικό Capture NX-D)

Ωφέλιμα pixel

20,9 εκατομμύρια

Μέγεθος εικόνας (pixel)

Περιοχή εικόνας DX (24 x 16): (Μεγ.) 5.568 x 3.712, (Μεσ.) 4.176 x 2.784, (Μικ.) 2.784 x 1.856. 1,3x (18 x 12) περιοχή εικόνας: (Μεγ.) 4.272 x 2.848, (Μεσ.) 3.200 x 2.136, (Μικ.) 2.128 x 1.424. Φωτογραφίες με περιοχή εικόνας DX που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια εγγραφής video: (Μεγ.) 5.568 x 3.128, (Μεσ.) 4.176 x 2.344, (Μικ.) 2.784 x 1.560. Φωτογραφίες με περιοχή εικόνας 1,3x που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια εγγραφής video: (Μεγ.) 4.272 x 2.400, (Μεσ.) 3.200 x 1.800, (Μικ.) 2.128 x 1.192. Φωτογραφίες που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια εγγραφής video με μέγεθος καρέ 3.840 x 2.160: 3.840 x 2.160

Αποθήκευση - Μορφή αρχείων

NEF (RAW): 12 ή 14 bit (συμπίεση χωρίς απώλειες, με συμπίεση ή χωρίς συμπίεση), μεγάλες, μεσαίες και μικρές διαθέσιμες (οι μεσαίες και μικρές εικόνες εγγράφονται με βάθος 12 bit και χρήση συμπίεσης χωρίς απώλειες), TIFF (RGB), JPEG: συμβατότητα με JPEG-Baseline για συμπίεση fine (περίπου 1: 4), normal (περίπου 1: 8) ή basic (περίπου 1 : 16) συμπίεση, διατίθεται συμπίεση βέλτιστης ποιότητας, NEF (RAW)+JPEG: Μία φωτογραφία που έχει εγγραφεί σε φορμά NEF (RAW) και JPEG

Σύστημα Picture Control

Τυπικό, Ουδέτερο, Ζωντανό, Μονόχρωμο, Πορτραίτο, Τοπίο, Ισοβαρές. Το επιλεγμένο στοιχείο Picture Control μπορεί να τροποποιηθεί. Δυνατότητα αποθήκευσης για προσαρμοσμένα Picture Control

Μέσα αποθήκευσης

XQD, SD, SDHC (συμβατή με UHS-II), SDXC (συμβατή με UHS-II)

Διπλή υποδοχή κάρτας

1 κάρτα μνήμης XQD και 1 κάρτα μνήμης Secure Digital (SD). Οποιαδήποτε από τις δύο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση κύριων ή εφεδρικών αντιγράφων ή για ξεχωριστή αποθήκευση φωτογραφιών NEF (RAW) και JPEG. Υπάρχει η δυνατότητα αντιγραφής φωτογραφιών μεταξύ καρτών.

Σύστημα αρχείων

DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge

Σκόπευτρο

Μονοοπτικό σκόπευτρο reflex με πεντάπρισμα στο επίπεδο του ματιού

Κάλυψη κάδρου

Περιοχή εικόνας DX (24 x 16): Κατά προσέγγιση 100% οριζόντια και 100% κατακόρυφα. Περιοχή εικόνας 1,3 x (18 x 12): Κατά προσέγγιση 98% οριζόντια και 98% κατακόρυφα

Μεγέθυνση

Κατά προσέγγιση 1,0 x (φακός 50 mm f/1,4 ρυθμισμένος στο άπειρο, -1,0 m-1)

Απόσταση από το μάτι

16 mm (-1,0 m-1, από το κέντρο του φακού προσοφθαλμίου του σκοπεύτρου)

Ρυθμιστικό διόπτρας

-2 έως +1 m-1

Οθόνη εστίασης

Διάφανη ματ οθόνη Mark II BriteView τύπου Β με άγκιστρα περιοχής AF (είναι δυνατή η εμφάνιση πλέγματος καδραρίσματος)

Ρεφλέξ καθρέπτη

Γρήγορης επιστροφής

Προεπισκόπηση βάθους πεδίου

Ναι. Όταν πατάτε το κουμπί Pv, το διάφραγμα του φακού σταματά στην τιμή που έχει επιλεγεί από το χρήστη (λειτουργίες A και Μ) ή από τη φωτογραφική μηχανή (λειτουργίες P και S).

Διάφραγμα φακού

Άμεσης επιστροφής, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο

Συμβατοί φακοί

Συμβατή με τους φακούς AF NIKKOR, συμπεριλαμβανομένων των φακών τύπου G, Ε και D (για τους φακούς PC ισχύουν κάποιοι περιορισμοί) και των φακών DX, των φακών AI-P NIKKOR και των φακών AI χωρίς CPU (λειτουργίες έκθεσης μόνο A και M). Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν φακοί IX NIKKOR, φακοί για τη φωτογραφική μηχανή F3AF και φακοί χωρίς AI. Η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φακούς με μέγιστο διάφραγμα f/5,6 ή ταχύτερο (η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους υποστηρίζει 15 σημεία εστίασης με φακούς που διαθέτουν μέγιστο διάφραγμα f/8 ή ταχύτερο, από τα οποία 9 σημεία είναι διαθέσιμα για επιλογή).

Τύπος κλείστρου

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό κλείστρο κατακόρυφου εστιακού επιπέδου και ηλεκτρονικό κλείστρο μπροστινής κουρτίνας διαθέσιμο στη λειτουργία λήψης με τον καθρέφτη πάνω

Ταχύτητα κλείστρου

1/8000 έως 30 δευτ. σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV, bulb, χρόνος, X250

Ταχύτητα συγχρονισμού φλας

X=1/250 του δευτ., συγχρονισμός με ταχύτητα κλείστρου 1/250 του δευτ. ή μικρότερη

Λειτουργία λήψης

S (μεμονωμένο καρέ), CL (συνεχείς λήψεις χαμηλής ταχύτητας), CH (συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας), Q (αθόρυβη λήψη), Χρονομέτρης αυτοφωτογράφισης, MUP (καθρέφτης πάνω) Qc (αθόρυβες συνεχείς λήψεις)

Ταχύτητα προώθησης καρέ

10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), CL: 1 έως 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), CH: 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), Qc: 3 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)

Χρονομετρητής αυτοφωτογράφισης

2, 5, 10, 20 δευτ., 1 έως 9 εκθέσεις σε διαστήματα 0,5, 1, 2, ή 3 δευτ.

Μέτρηση έκθεσης

Μέτρηση έκθεσης TTL με αισθητήρα RGB με περίπου 180K (180.000) pixel

Μέθοδος μέτρησης

Matrix: μέτρηση 3D color matrix III (φακοί τύπου G, E και D), μέτρηση color matrix III (άλλοι φακοί CPU), διατίθεται μέτρηση color matrix με φακούς χωρίς CPU, εφόσον παρέχονται δεδομένα φακού από τον χρήστη Κεντροβαρής: Βάρος 75% που εφαρμόζεται σε κύκλο 8 mm στο κέντρο του κάδρου. Η διάμετρος κύκλου μπορεί να μεταβληθεί σε 6, 10 ή 13 mm ή ο υπολογισμός βάρους μπορεί να βασίζεται στη μέση τιμή ολόκληρου του κάδρου (κύκλος 8 mm με φακό χωρίς CPU). Σημειακή μέτρηση: μέτρηση κύκλου 3,5 mm (περίπου 2,5% του κάδρου) στο κέντρο του επιλεγμένου σημείου εστίασης (στο κεντρικό σημείο εστίασης, όταν χρησιμοποιείται φακός χωρίς CPU). Μέτρηση σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία: Διατίθεται με φακούς τύπου G, E και D

Εύρος μέτρησης (ISO 100, φακός f/1,4, 20 °C/68 °F)

Μέτρηση matrix ή κεντροβαρής: –3 έως +20 EV Σημειακή μέτρηση: 2 έως 20 EV Μέτρηση σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία: 0 έως 20 EV

Λειτουργία

Αυτόματο πρόγραμμα με ευέλικτο πρόγραμμα (P), αυτόματη προτεραιότητα κλείστρου (S), αυτόματη προτεραιότητα διαφράγματος (A), χειροκίνητη λειτουργία (M)

Αντιστάθμιση έκθεσης

–5 έως +5 EV, σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV

Κλείδωμα έκθεσης

Κλείδωμα φωτεινότητας στην τιμή που ανιχνεύτηκε

Ευαισθησία ISO

ISO 100 έως 51200 σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε περίπου 0,3, 0,5, 0,7 ή 1 EV (ισοδύναμο με ISO 50) κάτω του ISO 100 ή σε περίπου 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 ή 5 EV (ισοδύναμο με ISO 1640000) άνω του ISO 51200, διατίθεται αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO

Ενεργό D-Lighting

Μπορεί να επιλεγεί η ρύθμιση Αυτόματο, Εξαιρετικά υψηλό, Υψηλό, Κανονικό, Χαμηλό ή Απενεργοποίηση

Αυτόματη εστίαση

Μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης Multi-CAM 20K με εντοπισμό φάσης TTL, βελτιστοποίηση και 153 σημεία εστίασης (συμπεριλαμβανομένων 99 αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης [cross-type]) και 15 αισθητήρων που υποστηρίζουν f/8), εκ των οποίων οι 55 (35 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης και 9 αισθητήρες f/8) είναι διαθέσιμοι για επιλογή

Εύρος ανίχνευσης

-4 έως +20 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F)

Λειτουργία φακού

Λειτουργία AF ενός καρέ (AF-S), συνεχής λειτουργία AF (AF-C), προκαταρκτική παρακολούθηση εστίασης που ενεργοποιείται αυτόματα ανάλογα με την κατάσταση του θέματος. Χειροκίνητη εστίαση (MF): Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική αναζήτηση εύρους

Σημεία εστίασης

153 σημεία εστίασης, από τα οποία μπορούν να επιλεγούν 55 ή 15

Λειτουργία επιλογής περιοχής AF

AF μονού σημείου, AF δυναμικής περιοχής 25, 72 ή 153 σημείων, παρακολούθηση 3D, AF επιλογής περιοχής από ομάδα, AF αυτόματης επιλογής περιοχής

Κλείδωμα εστίασης

Το κλείδωμα της εστίασης γίνεται πιέζοντας το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση (λειτουργία AF ενός καρέ) ή πιέζοντας στο κέντρο του υπο-επιλογέα

Έλεγχος φλας

TTL: έλεγχος φλας i-TTL με χρήση αισθητήρα RGB με περίπου 180.000 pixel. Χρησιμοποιείται εξισορροπημένος συμπληρωματικός φωτισμός φλας i-TTL για τις ψηφιακές SLR με μέτρηση matrix, κεντροβαρή και σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία, τυπικό φλας i-TTL για τις ψηφιακές SLR με σημειακή μέτρηση

Λειτουργία φλας

Συγχρονισμός με την μπροστινή κουρτίνα, αργός συγχρονισμός, συγχρονισμός με την πίσω κουρτίνα, μείωση του φαινομένου κοκκινίσματος των ματιών, μείωση του φαινομένου κοκκινίσματος των ματιών με αργό συγχρονισμό, αργός συγχρονισμός με την πίσω κουρτίνα, απενεργοποίηση, υποστηρίζεται αυτόματος συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας FP

Αντιστάθμιση φλας

-3 έως +1 EV, σε βήματα του 1/3, 1/2 ή 1 EV

Ένδειξη ετοιμότητας φλας

Ανάβει όταν η προαιρετική μονάδα φλας είναι πλήρως φορτισμένη, αναβοσβήνει μετά την ενεργοποίηση του φλας σε πλήρη ισχύ

Πέδιλο εξαρτημάτων

Hot-shoe ISO 518 με επαφές συγχρονισμού και δεδομένων, και ασφάλεια

Σύστημα δημιουργικού φωτισμού Nikon

Έλεγχος φλας i-TTL, Προηγμένος ασύρματος φωτισμός με χειρισμό μέσω ραδιοσυχνότητας, Προηγμένος ασύρματος φωτισμός με χειρισμό μέσω οπτικής επικοινωνίας, φωτισμός πιλότου, κλείδωμα FV, Επικοινωνία πληροφοριών χρώματος φλας, αυτόματος συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας FP, βοηθητικός φωτισμός AF για την αυτόματη εστίαση πολλαπλών περιοχών, ενιαίος έλεγχος φλας

Ακροδέκτης συγχρονισμού

Ακροδέκτης συγχρονισμού ISO 519 με σπείρωμα ασφάλισης

Ισορροπία λευκού

Αυτόματη (3 τύποι), φωτισμός πυρακτώσεως, φωτισμός φθορισμού (7 τύποι), άμεσο ηλιακό φως, φλας, συννεφιά, σκίαση, χειροκίνητη προτοποθέτηση (δυνατότητα αποθήκευσης έως 6 τιμών, μέτρηση σημειακής ισορροπίας λευκού διαθέσιμη κατά τη ζωντανή προβολή), επιλογή θερμοκρασίας χρωμάτων (2.500 K - 10.000 K), με δυνατότητα βελτιστοποίησης για όλες τις επιλογές.

Bracketing ισορροπίας λευκού

Έκθεση, φλας, ισορροπία λευκού, ADL

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργίες

Φωτογράφιση σε ζωντανή προβολή, ζωντανή προβολή video

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργία φακού

Αυτόματη εστίαση (AF): Λειτουργία AF ενός καρέ (AF-S), διαρκής λειτουργία AF (AF-F), Χειροκίνητη εστίαση (M)

Ζωντανή Προβολή - Λειτουργία επιλογής περιοχής AF

Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα, AF ευρείας περιοχής, AF κανονικής περιοχής, AF παρακολούθησης θέματος

Ζωντανή Προβολή - Αυτόματη εστίαση

AF με ανίχνευση αντίθεσης σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου (η φωτογραφική μηχανή επιλέγει αυτόματα το σημείο εστίασης όταν έχει ενεργοποιηθεί η αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα ή η αυτόματη εστίαση παρακολούθησης θέματος)

Video - Μέτρηση

Σύστημα μέτρησης έκθεσης TTL χρησιμοποιώντας τον κύριο αισθητήρα εικόνας

Video - Μέθοδος μέτρησης

Μέτρηση matrix, κεντροβαρής ή σταθμισμένη στα φωτεινά σημεία

Video - Μέγεθος καρέ (pixel) και ταχύτητα καρέ

3.840 x 2.160 (4K UHD): 30p (προοδευτική), 25p, 24p, 1.920 x 1.080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p, 1280 x 720: 60p, 50p, Οι πραγματικές ταχύτητες καρέ για 60p, 50p, 30p, 25p και 24p είναι 59,94, 50, 29,97, 25 και 23,976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) αντίστοιχα. Η υψηλή ποιότητα (Fine) είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγέθη καρέ, η κανονική ποιότητα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μεγέθη εκτός από το 3.840 x 2.160

Video - Μορφή αρχείων

MOV

Video - Συμπίεση video

H.264/MPEG-4 Advanced Video Coding

Video - Μορφή εγγραφής ήχου

Γραμμικό PCM

Video - Συσκευή εγγραφής ήχου

Ενσωματωμένο στερεοφωνικό ή εξωτερικό μικρόφωνο με δυνατότητα ρύθμισης ευαισθησίας

Video - Ευαισθησία ISO

Λειτουργίες έκθεσης P, S και A: Αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO (ISO 100 έως Hi 5) με δυνατότητα επιλογής ανώτατου ορίου. Λειτουργία έκθεσης Μ: Αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO (ISO 100 έως Hi 5) με δυνατότητα επιλογής ανώτατου ορίου, χειροκίνητη επιλογή (ISO 100 έως 51200 σε βήματα 1/3, 1/2 ή 1 EV) με πρόσθετες επιλογές ισοδύναμες με περίπου 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4, ή 5 EV (ισοδύναμο με ISO 1640000) άνω του ISO 51200

Άλλες επιλογές

Επισήμανση με δείκτες, time-lapse video, ηλεκτρονική απόσβεση κραδασμών

Οθόνη

Οθόνη TFT LCD με ευαισθησία αφής και δυνατότητα κλίσης, με διαγώνιο 8 cm (3,2 in.) περίπου 2.359k-dot, οπτική γωνία 170°, κάλυψη κάδρου περίπου 100% και χειροκίνητο έλεγχο φωτεινότητας οθόνης

Απεικόνιση

Απεικόνιση πλήρους κάδρου και εικονιδίων (4, 9 ή 72 εικόνες) με zoom απεικόνισης, αναπαραγωγή video, slide show φωτογραφιών ή/και video, εμφάνιση ιστογράμματος, τονισμένα σημεία, πληροφορίες φωτογραφίας, εμφάνιση δεδομένων τοποθεσίας, αυτόματη περιστροφή εικόνας, αξιολόγηση εικόνας και ενσωμάτωση και εμφάνιση πληροφοριών IPTC

USB

SuperSpeed USB (επαφή USB 3.0 Micro-B), συνιστάται σύνδεση σε ενσωματωμένη θύρα USB

Έξοδος HDMI

Επαφή HDMI τύπου C

Είσοδος ήχου

Στερεοφωνική υποδοχή ακίδων mini (διάμετρος 3,5 mm, υποστηρίζεται πρόσθετη τροφοδοσία)

Έξοδος ήχου

Στερεοφωνική υποδοχή ακίδων mini (διάμετρος 3,5 mm)

Ακροδέκτης (ες) εξαρτημάτων

Ακροδέκτης τηλεχειρισμού δέκα ακίδων: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση προαιρετικού ασύρματου τηλεχειριστηρίου, WR-R10 (απαιτείται προσαρμογέας WR-A10) ή WR-1, μονάδας GPS GP-1/GP-1A ή συσκευής GPS που είναι συμβατή με NMEA0183 έκδοσης 2.01 ή 3.01 (απαιτείται καλώδιο προσαρμογής GPS MC-35 και καλώδιο με επαφή 9 ακίδων D-sub)

Πρότυπα Wi-Fi (Ασύρματο LAN)

IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

Ασφάλεια Wi-Fi (Ασύρματο LAN)

Έλεγχος πιστοποίησης: Ανοιχτό σύστημα, WPA2-PSK

NFC - Λειτουργία

NFC Forum Type 3 Tag

Πρωτόκολλα επικοινωνίας Wi-Fi (Ασύρματο LAN)

Bluetooth Specification Version 4.1

Υποστηριζόμενες γλώσσες

Αγγλικά, Αραβικά, Βεγγαλικά, Βιετναμικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ελληνικά, Ιαπωνικά, Ινδονησιακά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινεζικά (απλοποιημένα και παραδοσιακά), Κορεατικά, Μαραθικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Ουκρανικά, Περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά (Πορτογαλίας και Βραζιλίας), Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σουηδικά, Ταϊλανδικά, Ταμιλικά, Τελουγκουϊκά, Τουρκικά, Τσεχικά, Φινλανδικά, Χίντι

Μπαταρία

Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15

Τροφοδοτικό μπαταρίας

Προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D17 με μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου EN-EL18a ή EN-EL18 της Nikon (διατίθεται ξεχωριστά), μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου EN-EL15 της Nikon ή οκτώ μπαταρίες AA: αλκαλικές, NiMH ή λιθίου. Απαιτείται κάλυμμα διαμερίσματος μπαταρίας BL-5 κατά τη χρήση μπαταριών EN-EL18a ή EN-EL18.

Μετασχηματιστής ρεύματος

Μετασχηματιστής ρεύματος EH-5b, απαιτείται ακροδέκτης τροφοδοσίας EP-5B (και τα δύο διατίθενται ξεχωριστά)

Υποδοχή τριπόδου

1/4 in. (ISO 1222)

Διαστάσεις (Π x Y x Β)

Κατά προσέγγιση 147 x 115 x 81 mm (5,8 x 4,6 x 3,2 in.)

Βάρος

Κατά προσέγγιση 860 g (1 lb 14,4 oz) με μπαταρία και κάρτα μνήμης XQD χωρίς το καπάκι σώματος, περίπου 760 g/1 lb 10,9 oz (μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής)

Συνθήκες λειτουργίας - Θερμοκρασία

0 °C έως 40 °C (+32 °F έως 104 °F)

Συνθήκες λειτουργίας - Υγρασία

85% ή λιγότερο (χωρίς συμπύκνωση υδρατμών)

Παρεχόμενα εξαρτήματα

καπάκι σώματος BF-1B, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15 με κάλυμμα ακροδεκτών, φορτιστής μπαταρίας MH-25a (παρέχεται μετασχηματιστής ρεύματος ή καλώδιο ρεύματος τύπου και σχήματος ανάλογα με τη χώρα/περιοχή πώλησης), κλιπ καλωδίου USB, κλιπ καλωδίου HDMI, καλώδιο USB UC-E22, λουρί AN-DC17

 

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου αναφέρεται διαφορετικά, όλες οι μετρήσεις εκτελούνται σε συμμόρφωση με τα πρότυπα ή τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ένωσης Φωτογραφικών Μηχανών και Προϊόντων Απεικόνισης (Camera and Imaging Products Association - CIPA).

Όλες οι τιμές ισχύουν για τη φωτογραφική μηχανή με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Η Nikon επιφυλάσσεται του δικαιώματος αλλαγής της εμφάνισης ή των προδιαγραφών υλικού και λογισμικού που περιγράφονται στις παρούσες προδιαγραφές ανά πάσα στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η Nikon δεν ευθύνεται για ζημιές που ενδέχεται να προκύψουν από τυχόν σφάλματα στις παρούσες προδιαγραφές.

Φόρτωση ...